úterý 2. února 2016

Renault 5 Turbo je zpět – představí se na Rally Monte Carlo Historique


Stejný vůz, který kraloval závodům rally v druhé polovině 80. Let se letos představí na slavné Rally Monte Carlo Historique. Automobilka Renault bude mít letos na tomto historickém závodě celkem 5 posádek. A slavný model Renault 5 Turbo nebude pilotovat nikdo jiný, než Jean Ragnotti.

J. Ragnotti, který letos oslaví sedmdesátku, je stále ve skvělé kondici a nezapomněl nic ze svého řidičského umění. Na trati Rally Monte Carlo bude pilotovat Renault 5 Turbo, vůz, který velmi dobře zná a nejednou s ním stál na vítězném pódiu.


Renault 5 Alpine, Renault 5 Turbo – 5 posádek, 5 hvězdných modelů francouzské automobilky


Francouzská automobilka Renault se pravidelně účastní historické Rally Monte Carlo od roku 2011. Letos se chystá na svůj nejsilněji obsazený ročník- 5 posádek, 5 slavných modelů a jako hlavní hvězda – Jean Ragnotti.

Rally Monte Carlo Historique odstartuje 29. Ledna v Remeši, ve Francii. Do cíle posádky dorazí 2. Února, tradičně soutěž končí v Monaku a letos tomu nebude jinak. Model Renault 5 Turbo tak má šanci zopakovat své vítězství – poprvé na této soutěži vyhrál právě před 35-ti lety.


Po 35-ti letech – Renault 5 Turbo, stejný pilot, stejné startovní číslo, stejné šance na vítězství


Letos je tomu přesně 35 let, kdy Jean Ragnotti dovedl tehdy nový model Renault 5 Turbo k triumfálnímu vítězství v této náročné zimní soutěži. A nyní se mu nabízí šance předvést znovu nejen své řidičské umění, ale také přednosti ve své době jednoho z nejlepších vozů ve své kategorii.


Další posádky se představí s vozy Renault 5 Alpine. Jednou z dalších hvězd je slavný pilot formule 1, Michel Leclére. Navigátora mu bude dělat další z veteránů soutěže Rally Monte Carlo, Francois-Paul Forgeoux. V podání Renaultu se tak máme na přelomu ledna a února opravdu na co těšit. A na co koukat.

Žádné komentáře:

Okomentovat