středa 1. dubna 2015

Porsche Boxster Spyder je zpět! A v plné síle!

Nové Porsche Boxster Spyder, to je sportovní kabriolet pro ty nejnáročnější. Tedy alespoň s touto vizí bylo auto konstruováno. Oficiálně bude nový model vozu předveden v New Yorku na Mezinárodní výstavě automobilů (International Auto Show New York). Ale fotografie, videa a kompletní popis zveřejnila autmobilka už nyní.



Nové Porsche Boxster Spyder přináší manuální převodovku a sílu 375 koní


Aby nový kabriolet bez problémů splňoval nároky, které jsou na sportovní automobily z dílny firmy Posrche automaticky kladeny, je vybaven pouze manuální šestistupňovou převodovkou. Dále je automobil osazen motorovou jednotkou typu boxer - tedy s válci umístěnými horizontálně naproti sobě. Obsah benzínového šestiválce činí 3,8 l a výkon 375 koní.

Nové Porsche Boster Spyder má být nejhlehčím vozem ve své kategorii. To mu, spolu se silným agregátem, dává možnost útočit na ty nejlepší hodnoty - z 0 na 100 km/h vůz zrychlí za necelé 4 vteřiny. Maximální rychlost vozu bez dalších úprav pak je 289 km/h. A to na kabriolet nejsou vůbec špatné údaje.

Porsche Boxster Spyder - skládání střechy

Porsche Boxster Spyder - zadní partie vozu
Porsche Boxster Spyder bude opět plnokrevný super-sport


Akorát bez pevné střechy. Nový kabriolet je totiž vybaven sportovním podvozkem, brzdami z typu 911 Carrera, sportovními sedačkami a volantem. Řízení vozu má být přesné, změna směru rychlá, trakce perfektní. Tvary zádě mají připomínat model 718 Spyder, který sklízel slávu v 60. letech 20. století a je mnohými považován za kultovní automobil.

V rámci honby za co nejmenší hmotností nového vozu je nové Porsche Boxster Spyder k mání standarně bez rádia, bez klimatizace, bez GPS a podobných drobností. Samozřejmě, vše je možné volitelně doobjednat bez jakéhokoliv příplatku. Ale standardní verze nabízí dle vývojářů opravdu plnohodntoný sportovní zážitek - bez ohledu na to, že se jedná o kabriolet.

Porsche Boxster Spyder - interier verze standard

Porsche Boxster Spyder za jízdy


Foto: (c) Porsche


Žádné komentáře:

Okomentovat