středa 30. dubna 2014

Když se Rolls potkal s Roycem, a světlo světa spatřil pravý britský automobil . . .

Sir Charles Steward Rolls se narodil v roce 1877 do anglické šlechtické rodiny. Již od útlého mládí se zajímal o motory. Traduje se dokonce historka, že již ve věku 9 let šokoval své konzervativní okolí, když přijel na nedělní bohoslužbu na parním válci. Posléze se zajímal také o elektřinu a jiné výdobytky moderní techniky, zejména ho pak uchvátilo letectví.


pondělí 28. dubna 2014

ŠKODA motorsport potěší domácí fandy: v Českém Krumlově se ukáže nejen Lappi s Fermem, ale také Kopecký a Dresler

Už jen necelý týden zbývá do startu slavné rally v Českém Krumlově. Letos se Škoda rozhodla potěšit své fanoušky na domácí trati hned dvojnásob. K vidění tak bude nejen posádka, která letos vede pohár ERC, tedy Lappi/Ferm, ale také momentálně asi nejlepší české rally duo, ve složení Jan Kopecký a Pavel Dresler. Rally se pojede 2. a 3. května v malebném okolí Českého Krumlova.


neděle 20. dubna 2014

ERC "Circuit of Ireland": Tým Škoda motorsport na prvních dvou místech


Těsně před Velikonoční svátky se natěsnala slavná rally s názvem "Circuit of Ireland". Jedná se historicky o třetí nejstarší rally podnik na světě a tak je i dnes úspěch v tomto závodě prestižní záležitostí. S typem Fabia S2000 zde Škoda vyhrála již v roce 2012. Letos se jí ale podařil bezkonkurenční double.

neděle 13. dubna 2014

APRC Rally of Whangarei a bezkonkurenční úspěch týmu ŠKODA MRF

Stejně, jako v ostatních sportech,  i v motorsportu hraje značnou roli štěstí. Dá se mu ale docela hodně napomoct. Asi tak nějak to udělala automobilka Škoda, která svůj tovární tým pro Australsko-pacifickou rally soutěž složila z těch nejlepších. K dispozici jim navíc dala osvědčený speciál Škoda Fabia S2000 s plnou tovární podporou. O obutí vozu se stará indický výrobce pneumatik MRF. Posádky perfektní podmínky a letité zkušenosti v úvodním závodě seriálu APRC stoprocentně zúročily.

Seznamte se: nový Renault Mégane Cabrio

Přesně v duchu rčení „to nejlepší nakonec“ se zachovala francouzská automobilka Renault během uvedení nové linie typu Mégane. Sportovní kabriolet předvedla jako poslední. Případným zájemcům se ovšem čekání vyplatilo.


středa 9. dubna 2014

Alternativa bez kompromisů – pohon na CNG teď už nabízí i Škoda Octavia

Stlačený zemní plyn, tedy CNG, poslední dobou velmi úspěšně nahrazuje dodnes více známý a rozšířený LPG (což je klasický propan-butan). Ani u modelů Škody to není první sériové použití – motor s pohonem na CNG už se objevil koncem roku 2012 v modelu Škoda Citigo. Ovšem letos se dočkala i Octavia, a to jak verze sedan, tak combi. Ponesou označení G-TEC.


sobota 5. dubna 2014

Videa z ERC Akropolis 2014, Škoda team

Článek o celé slavné rally si můžete přečíst zde.

On board: RZ 7 Lappi / Ferm, RZ 8 Wiegand / Christian

Sestřih ze soboty (asfaltové etapy):

Kvalifikace: