sobota 25. května 2013

Mercedes C63 AMG race car

Dobře známý stroj. Ať už ze závodů DTM, z závodů Formule 1, kde figuroval jako oficiální zdravotnický automobil, či z pouhých silnic. Prostě jedná se oblíbený, velmi silný vůz výrobce známého svou kvalitou. Mercedes C63 AMG.





Mimo jiné než zmíněné se vůz úspěšně účastní série Superstars World. Zde soupeří s dalšími silnými sedany a je poznat, že dokáže velmi dobře zužitkovat zkušenosti z jiných soutěží. Nicméně usínat na vavřínech se určitě nemůže vyplatit. V sérii totiž musí čelit vyrovnaným soupeřům, jako jsou například Audi, BMW či třeba Jaguar. Velkou zbraní Mercedesu je bývalý pilot Formule 1 Vitantonio Liuzzi, který své kvality neustále potvrzuje.

JAGUAR XF SV8

Od Jaguaru bych čekal pohodlné, svižné svezení, zakončené v nějakém britském klubu. V koženém křesle, se skleničkou několikaleté whiskey a doutníkem. Jak moc jsem se ale spletl.



Mezi supersilnými sedany soupeřícími mezi sebou v sérii Superstars World se objevila i velká kočka. Britská kočka. Ano ano, Jaguar se svým typem XF SV8 zdatně konkuruje ostatním závodícím značkám, jako je třeba Mercedes, BMW či Porsche. Pro českého diváka je vůz zajímavý už svou neokoukaností – přece jenom v našich končinách jich tolik nejezdí. Ačkoliv ani v sérii se nejedná o špatný či pomalý vůz.

středa 22. května 2013

Ferrari 458 GT3

Víte proč je dobré vyhrávat pohár konstruktéru formule 1? Můžete si totiž být jisti, že je vaše technologie dobrá. A když se vám ji podaří implantovat do dalších vozů, stvoříte dravce, který nemá svého predátora. A přesně to dělá Ferrari.




úterý 21. května 2013

SUPERSTARS WORLD SERIES BRNO 2013

Na Masarykově okruhu se proháněli špičkoví piloti a silné vozy. O víkendu 18. a 19.5. hostilo totiž město Brno prestižní závod Superstars World. Jedná se o italskou soutěž, ve které jezdí super silné sedany, doprovázenou šampionátem GT sprint. Diváci, pro které je soutěž dělaná, tak mají o zábavu postaráno.

Mercedes AMG C63

pátek 17. května 2013

Škoda Střela 1100

Dnes snad lehce zapomenutá, leč v době svého vzniku slavná Škoda Střela 1100. Tento závodní speciál vznikl v 50.letech v tehdejším Československu.

Škoda Střela 1100 

úterý 14. května 2013

MTX - Metalex


Tento dnes již legendární úpravce osobních i užitkových automobilů se může pochlubit opravdu bohatou historií. Mladší ročníky si jistě vzpomenou na ojediněle upravené vozy Favorit, případně lehce starší Škody Rapid.Ti starší, či oboru znalejší vědí, že technici továrny Metalex toho zvládnou mnohem víc. Zejména odbornou veřejnost o tom přesvědčují již více než 40 let.

Firma byla totiž založena už v roce 1969 v tehdejším socialistickém Československu. Původním plánem společnosti byla, jak už ostatně sám název napovídá, metalizace kovů. Následný zisk pak majitelé investovali do vlastního vývoje a výroby závodních speciálů. Naštěstí sportovní úpravy vozů režimu nevadily a mohl tak vzniknout tým nadaných konstruktérů a vývojářů.


Formule Škoda MTX 1-01

Snad až neuvěřitelných úspěchů dosáhl tento formulový vůz nejen na tuzemských tratích. Byl vyráběn firmou Metalex od roku 1971 do roku 1983. O kvalitě výrobce svědčí mimo jiné fakt, že je schopen dodat veškeré náhradní díly. To v případě Metalexu platí pro všechny vozy, které opustily bránu této továrny.

formule Škoda MTX Metalex