pátek 5. července 2013

ERC Ypres Rally: Triumfoval tým ŠKODA Motorsport


Je smutné, že se média u nás příliš nevěnují evropskému šampionátu v rally. Zejména letos, kdy se nebývale daří týmu Škoda Motorsport. V průběžném pořadí vede dvojice Jan Kopecký a Pavel Dresler se ziskem 146 bodů. Druhá dvojice tohoto týmu, Freddy Loix s navigátorem Fredericem Miclottem, zase zvítězila v zatím posledním podniku ERC, belgické Ypres rally.



Pro Freddyho Loixe byl závod v Belgii zvlášť důležitý. Z této země totiž pochází a tak se jistě chtěl před domácím publikem ukázat v tom nejlepším světle. A povedlo se. I když počasí nebylo na závodění zrovna ideální, "fast Freddy" (jak se mu také v zákulisí přezdívá) dokázal vůz Fabia Super 2000 udržet na trati až do konce závodu. A protože se mu povedlo vyhrát již v páteční kvalifikaci, zvítězil na domácí půdě opravdu suverénně, stylem start-cíl.

V belgickém Ypres se rally jezdí už pravidelně a dlouho, ale letos byla trať poprvé zařazena i do seriálu ERC. A hned se jednalo o nejdelší podnik v celé letošní sezóně. Jezdci během dvou dnů absolvovali 297,93 km rychlostních zkoušek. Tým Škoda Motorsport oslavil zasloužený úspěch a už se musí, stejně jako ostatní, chystat na další závod šampionátu. Ten se pojede v Rumunsku a je naplánován na 25.-27. července. A já doufám, že škodovka neztratí své tempo.

foto: (c) Škoda auto